Nämä oli todella hyviä, kannattaa kokeilla.

1834270.jpg

Pohja:

150g margariinia tai voita
1.5dl sokeria
3 keltuaista
2.5dl vehnäjauhoja
0.5dl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
1dl maitoa tai piimää

Marenki:

3 valkuaista
2dl sokeria

Täyte:

4 liivatelehteä
0.5dl hyvin vahvaa kahvia
1 muna
0.5dl sokeria
2dl kuohukermaa
1tl vaniljasokeria

- Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää rasva-sokerivaahtoon keltuaiset yksitellen vatkaten.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilöiden seokseen yhdessä maidon kanssa. Sekoita vain sen verta, että aineet tasoittuvat.
- Levitä taikina uunipellille.
- Vatkaa marenkia varten valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista vielä hetki sokerin lisäyksen jälkeen.
- Levitä marenki taikinan päälle. Paista 175 asteisen uunin alimmalla tasolla 20-25min. Anna jäähtyä rauhassa
- Leikkaa marenkikakkulevy kahteen osaan, nosta toinen pala tarjoiluastiaan.

- Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla.
- Anna liivatteiden pehmetä kylmässä vedessä 5-10min. Puserra vesi liivatteista pois ja liuota ne kuumaan kahviin.
- Sekoita muna-sokerivaahdon joukkoon ensin jäähtynyt kahvi-liivateseos ja sitten kermavaahto.
- Kun seos alkaa hyytymään levitä se pohjalevylle. Nosta toinen levy päälle.
- Koristele pinta suklaalla ja säilytä leivonnaisia kylmässä tarjoiluhetkeen saakka

1839125.jpg