Nyt on pakko kehua ja paljon:D Viime viikolla monena päivänä teki mieli jotain missä on omenaa ja kanelia, teinkin lättyjä mitkä maustoin omenaraastella ja kanelilla, hyviä tuli mutta teki mieli keksiä vieläkin jotain. Ja päädyin muffinsseihin, näistä tuli ehdottomasti parhaimpia muffinsseja mitä olen koskaan syönyt! Kannattaa kokeilla!:)

1944808.jpg

Omenasose:

2 omenaa
1,5dl vettä
1dl sokeria
1 kanelitanko
2tl kanelijauhetta

Valmista omenat ensin!
Laita kattilaan vesi, sokeri ja kanelitanko kuumenna ja pilko sillä välin kuoritut omenat lohkoiksi. Laita omenat kattilaan ja keittele miedolla lämmöllä niin kauan että omenat ovat pehmenneet, osa on saattanut soseutua ja että liemi on keittynyt kokoon. Mausta vielä kanelilla ja nosta sivuun jäähtymään.

Kinuski:

Seuraavaksi tee kinuski, jotta kinuski kerkeää jäähtymään hyvin. Käytä kinuskin tekoon 1 osa kermaa ja 1 osa fariinisokeria. Itse käytin 2dl kuohukermaa ja 2dl fariinisokeria. Laita aineet teflonkattilaan ja sekoittele niin kauan että seos alkaa sakeentumaan. Voit kokeilla onko kinuski valmista tiputtamalla pienin pisaran kinuskia kylmään veteen, jos tippa leviää heti veteen tiputtuaan ja tekee veden sameaksi kinuski ei ole vielä valmista.

Taikina:

150g margariinia
1,5dl sokeria
2 munaa
n. 4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl kanelia
1,5dl maitoa, kermaa tai omenamehua (itse laitoin 1dl maitoa ja o,5dl omenamehua)

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat joukkoon yksitellen, hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää nesteen kanssa margariini-sokeri-muna seokseen.
Pilko aikaisemmin keitetyt omenat hieman pienemmäksi silpuksi ja lisää taikinaan.

Nostele lusikalla muffinssivuokiin taikina, paista 225 asteessa 12-15min. Muffinsseja tulee 12kpl.

Anna valmiiden muffinssien jäähtyä hyvin ja lusikoi päälle kinuskia. Mielestäni nämä muffinssit oli parhaita kun saivat levätä rauhassa ja varsinkin jääkaappi kylmänä maistuivat:)