Mies usein valittaa että hampurilaisravintoloiden hampparit on ihan liian pieniä. Joten ajattelin tehdä sen kokosen hampurilaisen että varmasti nälkä lähtee:D Hampurilainen on siis tuossa kuvassa isolla pitsalautasella. Isoon sämpylään meni 10 pientä sämpylää ja pihviin 400g jauhelihaa.


2019449.jpg

Hampurilaissämpylä (yksi iso tai 10 pientä):

3dl maitoa
25g hiivaa
1tl suolaa
n. 7dl vehnäjauhoja
Pari hyppysellistä sokeria
1rkl öljyä

Pinnalle:

Maitoa
Seesaminsiemeniä

Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn maitoon. Lisää suola, sokeri ja öljy ja alusta taikinaksi jauhoilla. Kohota lämpöisessä paikassa kaksinkertaiseksi. Lämmitä uuni 225-asteeseen. Vuoraa irtopohjakakkuvuoan pohja  leivinpaperilla ja painele sämpylätaikina vuokaan. Voitele pinta maidolla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista uunissa n. 15min


2019329.jpg

Pihvi:

400g jauhelihaa
1ps sipulikeittoaineksia
1prk kermaviiliä
Vähän korppujauhoja

Sekoita sipulikeittoainekset kermaviiliin ja lisää korppujauhoja jos taikina jää liian löysäksi. Kaada taikina paistinpannuun ja painele isoksi pihviksi. Paista miedolla lämmöllä kypsäksi. Kääntäminen onnistuu kun liu´utat pihvin lautaselle ja kippaat siitä pannuun takaisin.


2019335.jpg

Sitten hampurilaista kokoamaan. Väliin laitoin salaattia, suolakurkkuja, sipulia, tomaattia, cheddarjuustoa, paistettua pekonia, ketsuppia ja hampurilaismajoneesia.


2019337.jpg
(tästä kuvasta puuttuu viellä pekoni, ketsuppi ja majoneesi)

Aluksi pelkäsin että sämpylästä tulee liian paksu ja hamppari jää kuivaksi mutta eipä tullut vaan juuri sopivan kokoinen.

Oli kyllä syömistä ja aivan mahtavan makuista. Meinas miehellä tippua silmät päästä  kun näki tuon hampparin:)


2019428.jpg