Tämän ohjeen olin raapustanut reseptikirjaani, ei tietoa mistä olen sen ylös ottanut. Googlettamalla löysin tätä samaa reseptiä ja kellään ei oikein tuntunut olevan tietoa kakun oikeasta nimestä, itse päätin nimetä sen suussa sulavaksi suklaakakuksi:)

Mutta nimestä viis, kun suklaakakkuun tulee vain ruokalusikallinen jauhoja on odotukset korkealla. Kävin ostamassa Valrhonan 66% Suklaata jota myyjä suositteli leipomiseen.

Helppo tämä kakku oli tehdä, kakun rakenne oli todellakin suussa sulava mutta ehkä hieman liian kananmunamainen minun makuuni. Maku taas oli noh hyvin tuhti, pienikin pala riittää mutta suklaisuutta olisin toivonut enemmän. Tämä kakku herätti hyvin ristiriitaisia tunteita, ei oikein tiedä mitä tästä sanoisi, ei pahaa missään nimessä mutta erilaista. Mies nyt tykkäsi todella paljon, mutta keksikääpäs jälkiruoka mistä tuo mies ei pitäisi

Jos tätä kakkua toisten leivon taidan tehdä kaveriksi raikkaan mansikkakastikkeen tai vaikkapa tuoretta passionhedelmää kakun päälle.

 

 200g Hyvälaatuista suklaata

200g Voita

3dl Sokeria

5 Kananmunaa

1rkl Vehnäjauhoja

 

Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat + pohja.

Sulata suklaa ja voi miedolla lämmöllä, ota pois levyltä ja lisää joukkoon sokeri, sekoittele hetki. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää jauhot. Kaada seos vuokaan ja paista n. 25min, kakku saa jäädä keskeltä "hytiseväksi". Anna jäähtyä rauhassa.