Bongasin Sitruunamarengin blogista vaivattomat muffinssit, olen kokeillut erilaisia maku vaihtoehtoja ja eräs päivä kun aloin taikinaa tekemään huomasin tietty että leivinjauhe ei riitä ja kaupatkin ovat jo kiinni. No korvasin sitten puolet leivinjauheesta soodalla ja että kun tuli muhkeita ja meheviä:) Tässä ohje kopioitu Sitruunamarengin blogista:

Vaivattomat muffinssit

2 munaa
1 dl sokeria
1 dl kermaviiliä tai piimää (käytin piimää)
1dl sulatettua tai juoksevaa margariinia
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta (itse laitan 1 tl leivinjauhetta ja 1 tl soodaa)
1 tl vaniljasokeria

Sekoita munat ja sokeri puuhaarukalla. Lisää kermaviili ja rasva ja sekoita tasaiseksi. Lisää kuivat aineet ja haluamasi täytteet. Sekoita vain sen verran, että taikina tasoittuu.
Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteessa noin 15 minuutia.

Tänään tein Mariannerouhe suklaahippu muffinsseja. Lisäsin taikinaan pari lusikallista kaakaojauhetta, mariannerouhetta aika reilusti ja n. 4riviä rouhittua tummaa suklaata. Olen vähän huono kirjoittamaan tarkkoja määriä kun itse aina lisään aineita fiilis pohjalta:) Koristeeksi käytin mansikanmakuista tomusokeria + vettä ja pinnalle vähän mariannerouhetta

1279297.jpg

Toinen versio oli omar muffinssit. Sulatin kattilassa omar karkkeja kerman kanssa ja lisäsin taikinaan, painoin vielä jokaiseen muffinssiin puolikkaan omarin palan. Aikasemmin kun tein omar muffinsseja pilkoin omarin pieneksi ja laitoin taikinan joukkoon ja niinhän kävi että painavat karkit (vaikka aika pieneksi pilkoin) vajosivat pohjaan ja toffeeta sai repiä irti vuoista, hyvää oli silti:) Eli nyt koitin siis sulattamista ja se oli ehdottomasti parempi vaihtoehto. Suosittelen todellakin näitä muffinsseja en oo ikinä näin meheviä muffinsseja syönyt, kerrassaan ihania:) Koristeena käytin tavallista tomusokeria + vettä ja suklaapallo koristeita.

1279304.jpg