perjantai, 29. elokuu 2008
Marengit
No seuraavana päivänä uusi yritys ja onnistui!:) Tänään vielä huomasin että kaapissa olevat munat ovat menneet vanhaksi ja aloin tarkistamaan onko hyviä munia vielä jäljellä, oli 4kpl. Joten tein tänään lisää.
Näillä ohjeilla pitäisi onnistua:
- Pese kulho ja vatkausvälineet hyvin ja kuivaa vielä paremmin
- Erottele valkuaiset keltuaisista, HUOM! yhtään keltuaista ei saa päästä valkuaisten joukkoon.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja ala lisäämään sokeria pikkuhiljaa kokoajan vatkaten
- Vatkaa sokerin laittamisen jälkeen vielä jonkin aikaa
- Vaahdon pitää olla niin kovaa että pystyt kääntämään kulhon ylösalaisin ja vaahto ei valu
- Pursota nokareita pellille ja laita uuniin 100 asteeseen
- Uunissa olo aika vaihtelee marengin koon mukaan, mielestäni paras tapa on maistaa marenkia onko se jo valmis
- Kun marengit ovat valmiita sammuta uuni ja jätä uuninluukkua hieman auki. Anna olla hetki näin ja ota marengit pois. Valmista.
Tällä tapaa olen itse onnistunut tekemään hyviä rapeita marenkeja.
Käytän 4 valkuaista kohden 3dl hienoasokeria, siitä tulee reilu pari pellillistä marenkeja. Pieniä marenkeja pidin uunissa n. 1h 10min ja isompia olen pitänyt n. 1h 40min.
Kommentit