Lueskelin netistä kuinka monet päivittelivät että marenkien teko ei onnistu ja itse olen myös aina luullut että se on vaikeaa. Pari päivää sitten päätin koittaa tehdä marenkeja mutta eih vaan onnistunut, valkuaiset ja sokeri ei vaan vaahtoutunut tarpeeksi kovaksi, maku oli kyllä hyvä:)
No seuraavana päivänä uusi yritys ja onnistui!:) Tänään vielä huomasin että kaapissa olevat munat ovat menneet vanhaksi ja aloin tarkistamaan onko hyviä munia vielä jäljellä, oli 4kpl. Joten tein tänään lisää.

1862056.jpg
Näillä ohjeilla pitäisi onnistua:

- Pese kulho ja vatkausvälineet hyvin ja kuivaa vielä paremmin
- Erottele valkuaiset keltuaisista, HUOM! yhtään keltuaista ei saa päästä valkuaisten joukkoon.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja ala lisäämään sokeria pikkuhiljaa kokoajan vatkaten
- Vatkaa sokerin laittamisen jälkeen vielä jonkin aikaa
- Vaahdon pitää olla niin kovaa että pystyt kääntämään kulhon ylösalaisin ja vaahto ei valu
- Pursota nokareita pellille ja laita uuniin 100 asteeseen
- Uunissa olo aika vaihtelee marengin koon mukaan, mielestäni paras tapa on maistaa marenkia onko se jo valmis
- Kun marengit ovat valmiita sammuta uuni ja jätä uuninluukkua hieman auki. Anna olla hetki näin ja ota marengit pois. Valmista.

Tällä tapaa olen itse onnistunut tekemään hyviä rapeita marenkeja.

Käytän 4 valkuaista kohden 3dl hienoasokeria, siitä tulee reilu pari pellillistä marenkeja. Pieniä marenkeja pidin uunissa n. 1h 10min ja isompia olen pitänyt n. 1h 40min.


1858583.jpg