perjantai, 22. elokuu 2008
Hiivaleipä
Juuri:
0.5l vettä
30g hiivaa
2rkl siirappia
6dl hiivaleipäjauhoja
Taikina:
2tl suolaa
30g juoksevaa margariinia tai öljyä
n. 8dl hiivaleipäjauhoja
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota nesteeseen hiivaa. Lisää siirappi ja 6dl hiivaleipäjauhoja ja sekoita. Anna taikinajuuren käydä puolisen tuntia niin, että se alkaa kuplia. Valmista taikina lisäämällä juuritaikinaan suola, rasva ja vaivaa sekaan jauhoja niin, että taikinasta tulee hyvää leipoa leipiä.
Leivo taikinasta heti alustuksen jälkeen 3 isoa hiivaleipää. Kohota leivät kaksinkertaisiksi peitettynä.
Pistele tai koristele pinta viilloin. Paista leipiä 200 asteisen uunin alatasolla 20-25min. Parasta tuoreena.
Kommentit