Oikein hyvää kakkua tuli, tosin suklaasta kun paljon tykkään laitoin suklaaosaa enemmän vaikka ohjeessa toisin neuvottiin ja täytyy myöntää että kirjan ohje oli oikeassa. Vaikka kakku hyvää onkin niin suklaan maku on turhan dominoiva, seuraavalla kerralla laitan vähemmän suklaaseosta.

125g Inkiväärikeksejä (itse laitoin digestive keksejä)

2rkl kaakaojauhetta

40g suolatonta voita

Täyte:

400g tuorejuustoa

1 3/4dl sokeria

3 munaa

2tl vaniljasokeria

1 1/2dl kuohukermaa

200g tummaa suklaata

1. Murenna keksit ja sekoita joukkoon kaakaojauhe. Sulata voi ja lisää joukkoon keksimurut. Painele seos 20cm:n irtopohjavuokaan.

2. Vatkaa tuorejuustoa sen verta että se pehmenee. Vatkaa joukkoon sokeri, munat, vaniljasokeri ja kerma. Sulata suklaa. Lusikoi kolmasosa kerma-juustoseoksesta toiseen kulhoon ja sekoita joukkoon suklaa.

3. Laita kerma-juustoseos vuokaan ja kaada sitten päälle kerma-juusto-suklaaseos. Pyöritä veitsellä taikinaa kevyesti niin, että kakku saa marmorimaisen kuvioinnin.

4. Paista 160 asteisessa uunissa 35-40min, laita uuni pois päältä ja anna kakun olla uunissa kunnes se on tarpeeksi jäähtynyt jääkaappiin laitettavaksi.