keskiviikko, 1. lokakuu 2008
Itse tehty Kebab
Ohje:
800g jauhelihaa
reilu 1rkl aromisuolaa
1tl pippuria
1tl valkosipulijauhetta
2tl paprikamaustetta
0.5tl chilijauhetta
Öljyä
Jauha jauheliha kiinteäksi tahnaksi blenderissä tai sauvasekottimella pienissä erissä. Sekoita mausteet tilkkaan öljyä ja lisää jauhelihan joukkoon. Mausteet kannattaa sekoittaa käsin, että menee varmasti hyvin sekaisin. Mausteiden määrä voi kuullostaa paljolta mutta onhan tuota lihaakin jonkin verran.
Muotoile lihasta pötkö ja kääri kaksinkertaisen folion sisään. Pistele reikiä pakettiin. Paista 100 asteisessa uunissa ritilän päällä (ritilän alle laita pelti mihin rasva tippuu) ja uunissa tuon kokoisen mötikän pitää olla n. 3.5h. Kun otat lihan uunista pois anna sen levätä hetki.
Siinä vähän tilannekuvia: ensimmäisessä on maustetahna, toisessa kuvassa näkyy millainen rakenne jauhelihalla pitää olla että liha ei mene murekemaiseksi vaan tulee kiinteäksi kuten kebablihan kuuluu.
Pitaleipä siis oli kaupasta sen lisäksi laitoin omaani kurkkia, salaattia, tomaattia, reilusti sipulia, kebabkastiketta ja jogurttikastiketta (lisäsin maustamattomaan jogurttiin valkosipulia, kurkkua ja sitruunapippuria)
Mies toi kaupasta todella hyvää kebabkastiketta, ennen käytettiin salsakastiketta mutta nykyään siis tätä:
Kommentit